I.K.

De Vagebonden

De Vagebonden
Festival Classique
Hofvijver Den Haag
2014

Jolanda Spoel van Maas theater en dans regisseerde het KinderWaterConcert van festival Classique in Den Haag. Op het drijvende Hofvijverpodium werden de jongste klassieke muziek liefhebbers en hun ouders meegenomen in de kleurrijke wereld van de vagebonden. De muziek werd gespeeld door het Residentie Orkest onder leiding van Eivind Gullberg Jensen.
Samen met Sara Hakkenberg, ook kostuumontwerper, heb ik de kostuums ontworpen en gemaakt. De samenwerking was verrassend leuk en inspirerend.
“Er was eens… een concert dat helemaal mis dreigde te gaan. Het orkest staat klaar om te gaan spelen, maar wat gebeurt er? De boel wordt verstoord door een groep laatkomers! Op allerlei manieren lijken deze vagebonden het concert in het water te laten vallen. Maar doen ze het expres, of dachten ze gewoon dat er heel iets anders aan de gang was? Hoe gaan ze dit nou oplossen op de Hofvijver? Hoe het precies zal aflopen en of deze kakelbonte samenkomst van vagebonden uit allerlei windstreken het concert toch nog weet te redden, zal je vanzelf beleven…”